Bogføringen rykker nu online

Virksomhedsejere kender alt for godt det stress og jag, som kan opstå, når man skal lave det endegyldige regnskab. De lange nætter bliver ikke kortere af, at man måske ikke forstår sig på de økonomiske begreber eller kan finde rundt i alle kvitteringerne.

Derfor er bogføringen nu blevet lettere end nogensinde før – hvordan, spørger du måske? Ved hjælp af software og moderne teknologi. Det er nu blevet muligt at forkorte hele processen utroligt meget, hvilket gør utroligt mange iværksættere glade. Nu kan de nemlig bruge mindre tid på at læse skatteparagraffer, og mere tid på at udvikle tjenester, som vi alle kan nyde godt af!

Hvorfor er online bogføring så smart?

Der er selvfølgelig flere grunde til, at denne form for regnskabsordning er utroligt smart. I 2019 går virksomhederne over til digitalt bogholderi, og det er såmænd ikke for sjov!

Som sagt, så giver det simpelthen mere tid til de mindre virksomheder, som kan bruges på rent faktisk at iværksætte. Noget som vi i Danmark har stor glæde af. Det er ofte dyrt at hyre et helt hold til at stå for regnskaberne, men det er også tidskrævende, og måske endda kedeligt, at sidde med bogføringen manuelt. Derfor er denne tidsbesparelse velkommen hos mange.

Derudover kan online bogføring ofte spille sammen med andre services. Har man en webshop, så kan de to ofte kobles, så webshoppen er direkte koblet til regnskabet. Sammen med dette kan man koble den service, som man bruger til lagerbeholdning, og pludseligt spiller det hele sammen – tallene går automatisk ind i regnskabet.

Og her i regnskabet bliver det hele automatisk udregnet. Det vil sige, at alt fra moms til løn kan udregnes så let som ingenting. Der er derudover en meget mindre chance for, at tallene bliver forkerte, hvilket også kan nedsætte stress oplevet!

Forbered dig til den digitale bogføring

Hvis du er en af de iværksættere, som skal til at bruge disse metoder, så er der flere ting, som du skal holde i mente. Det første er helt lavpraktisk – sørg for at have en god computerskærm. En god skærm er med til at hjælpe dig med at fokusere, mens du undgår gener som hovedpine. Er det svært at vælge en skærm? Så læs mere her.

Dette gælder også for andet computerudstyr såsom tastatur eller musemåtte. Mange sidder i dag allerede meget foran computeren, og denne udvikling betyder, at endnu mere tid skal bruges her. Vil du vide mere, så kan du læse en guide om valget af musemåtte hos webcafe.dk!

Derudover bør du tænke over, hvilke tjenester, som i allerede bruger. Har du for eksempel en app til projektstyring eller en service til lagerbeholdningen? Så tænk over, hvordan de kan integreres ind i de forskellige tjenester, som i dag tilbyder bogføring på nettet.

Derudover er det bare vigtigt, at du kigger efter de forskellige muligheder, som du har. Mange services tilbyder digital bogføring, men de har også forskellige styrker og svagheder. Læs op på, hvad du bliver tilbud hos forskellige udbydere – så er du godt rustet!

Skriv et svar