Billig VPS

Her kan du få hjælp til at finde en billig VPS / billig virtuel server. Du kan også lære mere om hvad en VPS egentlig er for noget. Vi starter med at hoppe direkte ud i det og vise dig oversigten over de forskellige VPS’er du kan købe

Hvad er en VPS / Virtual Private Server?’

En VPS står – som man kan se i overskriften – for Virtual Private Server, på dansk en virtuel privat server, også nogle gange kendt som en dedikeret server eller dedikeret hosting. Det blev du måske ikke meget klogere af, så lad os starte lidt tidligere, men en forklaring af hvordan hosting overhovedet virker. Den måde hosting fungerer på er at der er en masse servere (tænk på dem som harddiske, ligesom dem du har i din computer) der er koblet op til nettet. På de servere kan man så lægge sin hjemmeside. De her servere er lidt mere end bare en harddisk, de har også nogle ressourcer til at kunne køre hjemmesiderne, så man kan næsten sige at der er tale om en hel lille computer. Når man så køber almindelig billig hosting deler man en server sammen med en masse andre mennesker (en VPS kan hoste mange hundrede sider hvis den er sat rigtigt op og er kraftig nok), men nogle sider vil have et så stort behov for ydeevne at det ikke er nok at dele med andre. Man skal have sin egen server, så man er sikker på at ens VPS har ressourcer nok til at blive ved med at vise ens hjemmeside uden at bukke under for presset. Det kan f.eks. være hvis man har rigtig mange besøgende på samme tid, eller hvis man har en hjemmeside hvor der bliver streamet film eller musik, eller en server der bliver brugt til at køre computerspil på. En VPS er så hvor man har taget én fysisk server og splittet den op i en masse forskellige virtuelle servere – det er smart fordi det holder omkostningerne nede så man kan købe en billig vps, samtidig med at man, i hvert fald i alle praktiske sammenhæng, har sin egen server. En VPS beskrives sådan her inde på Wikipedia (oversat fra Engelsk):

En virtuel privat server (VPS) er en virtuel maskine der sælges som en tjeneste hos en webhosting service En VPS kører sin egen kopi af et operativsystem, og kunderne har superbruger-niveau adgang til at operativsystemet, så de kan installere næsten enhver software, der kører på den pågældende OS. Til mange formål er de funktionelt det samme som en dedikeret fysisk server, og da de bliver software-defineret, er de langt lettere oprettes og konfigureres. De er prissat meget lavere end en tilsvarende fysisk server, men da de deler den underliggende fysiske hardware med andre VPS’er, kan ydeevnen være lavere, og kan afhænge af ressourceforbruget hos andre VPS’er på samme hardware.

Billig VPS – hvad skal man kigge efter?

Når du vælger hvilken VPS du vil købe er der nogle ting du skal kigge efter – og her er nogle af dem:

  • Operativsystem. De fleste VPS kører med Linux, men måske har du behov for at køre Windows? Så skal du sørge for at købe et sted hvor det er muligt, og vælge det under checkud.
  • Antal domæner. De fleste steder er der mulighed for at have et ubegrænset antal domæner tilknyttet til ens konto, men nogle steder kan de måske have restriktioner. Husk også, at hvis du har mange domæner der kræver mange ressourcer skal du måske have en lidt større VPS.
  • Plads. Jo mere plads du har brug for, jo mere plads skal du købe. Særligt hvis du hoster musik eller videoer kan du hurtigt have brug for rigtig meget plads
  • RAM. Jo mere RAM, jo hurtigere kører din VPS. Skal du køre mange programmer eller krævende ting er det en god ide at sørge for at have masser af RAM.

Det var bare nogle af de ting du skal kigge på inden du vælger VPS. Behovet skifter meget fra side til side, så det kan også være en god ide at kontakte der hvor du overvejer at købe hvis du er i tvivl, sådan at du er helt sikker på at købe det rigtige.

Spørgsmål og svar om Virtual Private Server

Hvis du har nogle VPS relaterede spørgsmål eller kommentarer så skriv dem endelig nedenfor og så svarer vi på dem så godt vi kan

Skriv et svar